onsdag 9 september 2015

Barn på flykt, det är dags att vi öppnar ögonen


I stora delar av värden flyr massa människor från sina hemländer pågrund av krig, svält och elände. Medan vi ( dem flesta invånare i Sverige ) har det hur bra och bekvämt som helst här med oftas bra boplatser, bra mediciner, bra utbilding, ett överflödet av mat och allt annat som man kan tänks behöva. Medan dessa människor knappt har något annat än kläderna de har på kroppen.
Och bland dessa människor finns barn som också är på flykt (runt 30 miljoner) och som istället för att drömma om olika saker som de tänker bli när de blir stora, drömmer de om att detta helvete tar slut. Att de slipper bli tvungna t.ex att korsa Medelhavet med 500 andra parsoner på liten plastbåt. Att dem slipper dö flera år för tidigt pågrund av matbrist eller på grund av att de inte har mediciner.

Jag vet inte vad du/ni tycker om detta men jag tycker att det är fel, att folk måste gå så långt som att fly från allt dem känner till för att överleva. Och jag tycker att det är vår plikt att hjälpa våra medmänniskor.

En av de bästa sakerna  man kan göra åt detta är att donera pengar till Unicef eller andra hjälporganisationer.
Man kan också sms:a "KÄMPA 3194" till 72900 för att skänka 50 kronor.

PS. Jag fick insperation till att skriva detta inlägg från bokbloggaren Lisa som har en insamling till just barn på flykt.
Hennes insamling finns här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar